Koeman moet kiezen: 'Als ik met hem start kan ik zijn kwaliteit niet meer brengen'

Koeman moet kiezen: 'Als ik met hem start kan ik zijn kwaliteit niet meer brengen'

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 06:51do 10-10-2019 om 06:51

Laatste update: donderdag 10 oktober 2019 om 08:40do 10-10-2019 om 08:40

Het Nederlands eltal kan vanavond een belangrijke stap zetten richting kwalificatie voor het EK van 2020, mocht er gewonnen worden van Noord-Ierland. Bondscoach Ronald Koeman houdt zijn team bij de les en geeft aan dat Nederland en Noord-Ierland strijden om één EK-ticket.

Koeman zag het deze week een aantal keer niet lekker lopen op de training en zat er daarom een aantal keer bovenop. "Niet omdat ik er onrustig van word, maar omdat er geen enkele reden is voor gemakzucht of verslapping", begint hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Met Duitsland in de poule ziet Koeman Oranje samen met Noord-Ierland strijden om het andere EK-ticket. "Die onderlinge strijd begint vanavond in de Kuip en gaat volgende maand verder in Belfast. Dus moet je meteen wakker zijn."

Het Nederlands elftal moet van eigen kracht uitgaan, maar mag de Noord-Ieren niet in hun spel laten komen. "Wij zijn voetballend ook beter dan Noord-Ierland, maar het zijn vechtmachines", vervolgt Koeman. "Dus is de vraag: hoe scherp zijn wij zelf? Zien we snel de oplossingen aan de bal en kunnen we mensen vrij krijgen tussen de linies? Of duurt het allemaal net wat te lang bij ons en komen we in de duels terecht. Als zij jou bij de strot kunnen pakken, laten ze dat niet na."

Opstelling
Koeman gaf eerder deze week al aan dat hij het gevoel heeft dat hij voor het eerst in zijn periode als coach van het Nederlands elftal wat te kiezen heeft. "Ik ben ook een gevoelsmens in wat ik zie. De vraag is altijd: wanneer laat je iets los wat goed is en wat vastigheid biedt", aldus de bondscoach. "En ik wil ook altijd opties hebben vanaf de bank om iets te veranderen en te verbeteren in een wedstrijd. Beste voorbeeld is Luuk de Jong. Als ik met hem start, kan ik zijn kwaliteit als breekijzer niet meer brengen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws