Update: Ook Nederlandse media maken gewag van razendsnel ontslag Steijn

Update: Ook Nederlandse media maken gewag van razendsnel ontslag Steijn

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 14:35do 10-10-2019 om 14:35

Laatste update: donderdag 10 oktober 2019 om 15:52do 10-10-2019 om 15:52

Maurice Steijn is al na drie speelrondes ontslagen door Al Wahda uit Abu Dhabi. Dat meldt voetbalplatform Ahdaaf uit de Verenigde Arabische Emiraten.

De 45-jarige Steijn kent een slechte start van het seizoen en verloor twee van de eerste drie competitieduels. Wel won hij van Al Jazira, waar landgenoot Jurgen Streppel aan het roer staat. Het geduld van Al Wahda is desondanks nu al op. De club heeft het ontslag van de voormalig trainer van ADO Den Haag en VVV-Venlo nog niet bevestigd.

Steijn trok deze zomer naar de Emiraten als opvolger van Henk ten Cate. In zijn kielzog ging ook zijn zoon Sem bij Al Wahda aan de slag. Hoe zijn toekomst bij de club eruit ziet, is niet bekend. De Nederlandse oefenmeester tekende in juli nog een contract voor twee jaar.

Steijn zag Abu Dhabi sportief en financieel als een mooi vervolg van zijn loopbaan, nadat hij met VVV promoveerde en er in vijf jaar tijd een stabiele Eredivisie-club van wist te maken. De Hagenaar stond ook in de belangstelling van PEC Zwolle, maar met die club bereikte hij geen akkoord.

Update: Ook diverse media in Nederland melden dat Steijn is ontslagen als trainer van Al Wahda, waaronder het Algemeen Dagblad en Omroep West. Zijn zoon Sem keert weer terug naar ADO Den Haag, dat hem verhuurde aan de club uit Abu Dhabi. Hij kan echter pas vanaf januari weer in actie komen voor de Hagenaars.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws