Koeman legt keuze uit: 'Van de Beek is iemand die weggaat, moeten we niet hebben'

Koeman legt keuze uit: 'Van de Beek is iemand die weggaat, moeten we niet hebben'

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 20:34do 10-10-2019 om 20:34

Ronald Koeman kiest voor 'koppeltjes' en heeft daarom gekozen voor Marten de Roon in plaats van Donny van de Beek. Oranje speelt donderdagavond een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland.

De Roon houdt Van de Beek al een paar interlands op de bank. Koeman komt voor de wedstrijd met uitleg. "Dat is blijkbaar een hot item voor jullie. Iedereen heeft zijn mening, maar uiteindelijk telt die van mij", zegt Koeman tegen de NOS.

"Ik kijk ook naar koppeltjes. Wijnaldum en Memphis wil ik niet uit elkaar halen, net zo goed als dat ik kies voor Bergwijn en Dumfries aan de rechterkant. Waarom functioneert Frenkie de Jong heel erg goed? Omdat Marten de Roon tactisch de juiste keuzes maakt en goed positie kiest. Dat is de reden. Donny is meer iemand die ook weggaat. Dat moeten we niet hebben, met alle respect."

"De keuze Van de Beek-De Roon is geen gemakkelijke. Aan de andere kant hebben we geen tijd om maar dingen te proberen. We spelen voor kwalificatie. Ik ben iemand die kiest voor zekerheid en vastigheid. Dat wil niet zeggen dat het dan wel goed gaat, maar met Donny heb ik ook iemand die in positieve zin iets kan veranderen. Ik bouw m'n wedstrijden liever op, dan dat ik andersom moet denken."

Poll

Snap jij Koeman?

(1538 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws