Van Hooijdonk kraakt Oranje-trio: Hier gaat echt alles fout wat er fout kan gaan

Van Hooijdonk kraakt Oranje-trio: "Hier gaat echt alles fout wat er fout kan gaan"

11-10-2019 11:50
132

Pierre van Hooijdonk heeft geen goed woord over voor het verdedigen van Matthijs de Ligt, Daley Blind en Jasper Cillessen bij de tegengoal van het Nederlands elftal tegen Noord-Ierland. Het Oranje-trio zag er niet goed uit bij de treffer van Josh Magennis, die de eerste kans van de Noord-Ieren verzilverde.

"Hier gaat echt alles fout wat er fout kan gaan", zegt Van Hooijdonk bij de NOS. "De Ligt ziet er slecht uit, Blind ziet er slecht uit, Cillessen ziet er slecht uit. De Ligt kon wegwerken, maar werkt helemaal niet weg. Blind kon wegwerken, maar werkte ook niet weg."

"Dan wordt Blind veel te makkelijk aan de kant gezet, maar let op de positie van Cillessen. Hij stond voor z'n eerste paal. Als je gewoon in het midden van het doel blijft staan, dan vang je die bal. Je hoeft daar helemaal niet te staan", vervolgt Pi-Air. "De Ligt wordt nog een keer geklopt. Dat was echt ontzettend slecht verdedigd."

Oranje kwam terug en won met 3-1. Bij de allesbeslissende goal van Memphis Depay was Frenkie de Jong betrokken. "Bij de derde goal kwam Frenkie de Jong in z'n kracht te spelen", zegt Rafael van der Vaart. "Hij zette een dribbel in waar hij hem moet maken. In het begin dribbelde hij op de eigen helft, maar het spel werd daar niet sneller van."

"Als je de bal krijgt terwijl het zo vast staat kun je hem wel de hele tijd heen en weer spelen, maar dan moet je hem gewoon een-twee keer raken. Daar moet hij de dribbels maken. Dáár is hij levensgevaarlijk. We kunnen het allemaal mooi praten, maar het was gewoon geen beste wedstrijd. Je wint weer. Het is op een gegeven moment ook geen geluk meer."