Zlatan ziet een 'sekte' bij Zweedse elftal: 'Isak, waarom staat hij er nu pas in?'

Zlatan ziet een 'sekte' bij Zweedse elftal: 'Isak, waarom staat hij er nu pas in?'

Gepubliceerd: vrijdag 11 oktober 2019 om 17:48vr 11-10-2019 om 17:48

Laatste update: vrijdag 11 oktober 2019 om 18:12vr 11-10-2019 om 18:12

Zlatan Ibrahimovic heeft een erg uitgesproken mening over de huidige situatie van het nationale elftal van Zweden. Volgens de voormalig aanvaller van het land is er bij het nationale elftal te weinig plaats voor spelers met een andere etnische achtergrond.

"Het is dat Isak en Tankovic nu eindelijk in beeld komen, maar verder lijkt het op hoe het was voordat ik erbij kwam. Het is een sekte en die sekte blijft altijd bestaan, ook als er betere spelers rondlopen. Steeds weer worden dezelfde spelers gebruikt en nooit wordt er iemand vervangen", laat Ibrahimovic weten in een uitgebreid interview met Expressen. "Met alle respect: Marcus Berg? Hoeveel wedstrijden zijn er gespeeld waarin hij niet heeft gescoord? Twintig? En hij speelt nog steeds."

Op het moment is Berg niet meer zeker van een basisplaats bij het Zweedse elftal, maar volgens Ibrahimovic had dat al veel eerder zo moeten zijn. "Als Tankovic de beste speler van de Allsvenskan is, hoe kan het dan dat het een jaar duurde voordat hij een kans kreeg bij het Zweedse elftal? Wat is dan het probleem? Omdat zijn naam Tankovic is, of is hij niet goed genoeg? En Isak. Waarom is hij er nu pas ingekomen? Hij had er al in kunnen staan vanaf het begin."

De bondscoach van Zweden, Janne Andersson, vindt de kritiek van Zlatan niet gepast en geeft aan dat hij zijn spelers niet op die manier selecteert. "Ik kijk zeker niet naar dat soort dingen", vertelt hij op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Malta. "Het maakt me verdrietig en teleurgesteld dat er aan de hand van verkeerde feiten wordt gesteld dat ik spelers kies op basis van die principes. Dat doet pijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws