De Jong merkt dat er met respect over Oranje wordt gesproken: 'Bij Barça zeker'

De Jong merkt dat er met respect over Oranje wordt gesproken: 'Bij Barça zeker'

Gepubliceerd: zaterdag 12 oktober 2019 om 17:17za 12-10-2019 om 17:17

Frenkie de Jong is klaar voor de wedstrijd tegen Wit-Rusland van zondagavond, maar de middenvelder geeft toe zich wel eens beter gevoeld te hebben in aanloop naar een wedstrijd.

"Fris genoeg", zegt De Jong als hem tijdens de persconferentie gevraagd wordt naar zijn fysieke gesteldheid. "Ik voel me gewoon goed, maar heb me wel eens beter gevoeld natuurlijk", zegt de middenvelder tegen FOX Sports. "Het is niet dat ik me slecht voel, minder dan normaal, maar ik ben ook niet op m'n aller fitst zeg maar. Over het algemeen zijn er in dit gedeelte van het jaar gewoon veel wedstrijden. Het is ook veel reizen, ik denk dat dat het is."

De middenvelder merkt dat er met steeds meer respect naar het Nederlands elftal wordt gekeken. "Hoe er voorheen over Oranje werd gesproken, weet ik niet, maar toevallig hadden we het er al over: dat je merkt dat er weer positief naar het Nederlands elftal wordt gekeken, tenminste bij Barcelona zeker", vervolgt hij in gesprek met Voetbal International. De Jong verlangt naar zijn eerste EK met Oranje. "Net zoals iedere speler dat heeft die dat voor het eerst gaat meemaken."

Hij denkt met veel plezier terug aan het EK van 2008, waarin Nederland in de groepsfase won van Italië, Frankrijk en Roemenië. "Italië, Frankrijk, die wedstrijden waren geweldig. Dat vergeet je niet meer."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws