Olympische dromen in Zwolle: 'Hopelijk zoekt Japan nog een goede back'

Olympische dromen in Zwolle: 'Hopelijk zoekt Japan nog een goede back'

Gepubliceerd: zaterdag 12 oktober 2019 om 20:59za 12-10-2019 om 20:59

PEC Zwolle mag aan het begin van komend seizoen mogelijk twee Japanse deelnemers aan de Olympische Spelen in Tokio afvaardigen. Niet alleen Yuta Nakayama komt in aanmerking voor het Olympisch voetbalelftal van Japan, maar ook Sai van Wermeskerken droomt van een uitnodiging.

De 25-jarige back is geboren in Maastricht, maar beschikt over een Japans paspoort en kwam als speler van FC Dordrecht al vijf keer uit voor Jong Japan. Van Wermeskerken is eigenlijk twee jaar te oud voor het Olympisch elftal, maar hoopt één van de dispensatiespelers van het gastland te kunnen worden. "Ik hoop dat ze nog een goede vleugelverdediger nodig hebben voor op de Olympische Spelen en dat ze in mij een optie zien", mijmert hij hardop in gesprek met de PEC-site.

De van SC Cambuur overgekomen back weet dat hij in de gaten wordt gehouden. "De Japanse voetbalbond ziet mijn wedstrijden, want ze komen vaak in Zwolle kijken voor Yuta. Dat zie ik als een voordeel." Het Olympisch voetbaltoernooi wordt tussen 22 juli en 8 augustus georganiseerd. De Oranje Leeuwinnen zullen na hun tweede plek op het WK van de partij zijn in Tokio, Jong Oranje liep het EK van deze zomer mis en zal niet meespelen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws