'Koeman wisselt back en middenvelder, Malen krijgt kans als spits van Oranje'

'Koeman wisselt back en middenvelder, Malen krijgt kans als spits van Oranje'

13-10-2019 08:25
145

Bondscoach Ronald Koeman lijkt in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland een basisplaats in petto te hebben voor Donny van de Beek. De Ajax-middenvelder krijgt de voorkeur boven Marten de Roon, voorspelt De Telegraaf.

Noord-Ierland paste donderdag mandekking toe op Frenkie de Jong en pas na het inbrengen van Van de Beek verliep het aanvalsspel van het Nederlands elftal in De Kuip beter, oordeelt De Telegraaf. Op basis van de training mag de Ajacied zich dan ook opmaken voor zijn negende interland. Hij vormt het middenveld met vaste waarden De Jong en Georginio Wijnaldum.

Voorin ontbreekt Memphis Depay door bovenbeenklachten. Hij wordt hoogstwaarschijnlijk vervangen door Donyell Malen. Hoewel Luuk de Jong tegen de Noord-Ieren voor de belangrijke 2-1 tekende, is zijn rol duidelijk. Koeman ziet de spits van Sevilla als breekijzer. PSV'er Malen krijgt voorin steun van ploeggenoot Steven Bergwijn en Ryan Babel.

De Telegraaf verwacht verder niet al te veel wijzigingen. Wel zou Joël Veltman in Minsk zomaar de rechtsback kunnen zijn. 'Denzel Dumfries steekt niet in blakende vorm, heeft veel kansen gekregen, lijkt soms opzicht genegeerd te worden in de opbouw door zijn ploeggenoten en Veltman deed het als vervanger van de PSV’er in en tegen Estland prima op de rechtsachterpositie', schrijft de krant.

De aftrap van het duel is om 18.00 uur Nederlandse tijd.

De vermoedelijke opstelling van Oranje:

Cillessen; Veltman/Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; Van de Beek, Wijnaldum, De Jong; Bergwijn, Malen, Babel