Eredivisie CV niet akkoord met plannen PSV: 'Vooral voor PSV een goede oplossing'

Eredivisie CV niet akkoord met plannen PSV: 'Vooral voor PSV een goede oplossing'

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 13:18zo 13-10-2019 om 13:18

De Eredivisie CV geeft geen gehoor aan de plannen van PSV-directeur Toon Gerbrands. Hij pleitte voor een deltaplan in de Eredivisie en het lijkt hem beter om in de toekomst met zestien clubs op het hoogste niveau te spelen in plaats van achttien.

Eredivisie CV-directeur Mattijs Manders laat weten dat er geen gehoor wordt gegeven aan de plannen van de directeur van PSV. "Op dit moment is het niet actueel", laat hij in een reactie weten aan Voetbal International. "De veranderagenda is na een lang traject pas vorig jaar afgesloten. Nu dezelfde discussie opnieuw aangaan, lijkt me niet zinvol."

Gerbrand wil graag dat er in de Eredivisie, net als bij de UEFA, een aantal jaar vooruit wordt gedacht met betrekking tot de ontwikkeling van competitiemodellen en geldverdeling. "Toon zou graag zien dat wij net als de UEFA nu al sommige besluiten nemen die pas over drie jaar ingaan. Dat maakt het nemen van beslissingen wellicht soms wat makkelijker, maar het is ook dermate ver weg dat je mogelijk over je graf heen gaat regeren als bestuurder en dat wil je ook niet", aldus Manders.

"Ik heb Toon hoog zitten, maar het is natuurlijk ook wel een beetje zo dat dit vooral voor PSV een goede oplossing is", sluit Manders af.

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws