De Mos hard voor 'verloren clubspeler': Hij past niet in het Nederlands elftal

De Mos hard voor 'verloren clubspeler': "Hij past niet in het Nederlands elftal"

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 08:20ma 14-10-2019 om 08:20

Donny van de Beek heeft tegen Wit-Rusland (1-2) geen onuitwisbare indruk achtergelaten op Aad de Mos. De analist vindt dat de Ajax-middenvelder geen goed koppeltje vormt met Frenkie de Jong.

"Van de Beek past niet in het Nederlands elftal. Van de Beek is een clubspeler, die afhankelijk is van steekballetjes van Hakim Ziyech en Dusan Tadic. Die steekballen hebben we in Oranje niet, dus hij loopt daar een beetje verloren rond", analyseert De Mos bij Rondo. Hij ziet wel een oplossing. "Calvin Stengs, die kan 'steken', dat is ongelofelijk."

Ruud Gullit is positiever over Van de Beek. "Mensen denken dat je bij een zwakke tegenstander met Van de Beek moet spelen. Nee, je moet tegen een goede tegenstander juist met hem spelen", vindt hij. "Want die goede tegenstanders gaan ook 'voetballen'. Dan heeft Van de Beek die ruimte om tussen de linies te lopen, nu niet. Ze bleven daar achterin staan en je zag dat hij aan het zoeken was."

Van de Beek kreeg tegen Wit-Rusland (1-2 zege) een basisplaats van bondscoach Ronald Koeman, maar kon zijn stempel niet drukken. Na 67 minuten werd hij gewisseld voor Marten de Roon.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws