Speciale status voor Tagliafico bij Argentinië: 'Hoeven niet veel te spelen'

Speciale status voor Tagliafico bij Argentinië: 'Hoeven niet veel te spelen'

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 12:09ma 14-10-2019 om 12:09

Nicolas Tagliafico bleef zondag negentig minuten op de bank tegen Ecuador, maar dat is volgens de Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni geen teken aan de wand. Tagliafico speelde een paar dagen daarvoor tegen Duitsland juist wèl.

De naam van Tagliafico verschijnt al snel op het formulier wanneer Scaloni zijn opstelling gemaakt. "Er zijn vijf à zes spelers die de basis van mijn team vormen", zegt Scaloni tegen TyC Sports. "Het is niet moeilijk te raden wie dat zijn. Voor hen is het niet noodzakelijk om veel te spelen omdat ze al zoveel hebben laten zien: Parades, De Paul, Lautaro Martínez, Tagliafico, Acuña en Dybala."

Argentinië speelde donderdag met 2-2 gelijk tegen Duitsland en won zondag met ruime cijfers van Ecuador: het werd 1-6. "Ik ben blij met de spelers die snappen wat het betekent om voor het nationale team te spelen", zegt Scaloni. "De wedstrijden waren positief. We wilden sommige spelers minuten geven zodat ze konden laten zien dat ze hier thuishoren. We hebben laten zien dat we moeilijk te verslaan zijn."

Tagliafico sluit deze week weer aan bij Ajax. Aankomende zaterdag wacht een uitduel met RKC Waalwijk. Vier dagen later staat er een Champions League-wedstrijd tegen Chelsea op het programma.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws