De Ligt: 'Het is een gevoel van onoverwinnelijkheid dat ik bij Ajax wel had'

De Ligt: 'Het is een gevoel van onoverwinnelijkheid dat ik bij Ajax wel had'

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 12:27ma 14-10-2019 om 12:27

Matthijs de Ligt voorspelde al dat hij na zijn transfer naar Juventus in een mindere periode terecht zou komen. De verdediger mist het onoverwinnelijkheidsgevoel, dat hij vorig jaar bij Ajax juist wel had.

De Ligt speelde twee matige interlands met het Nederlands elftal. "Het voelde nog steeds niet zoals ik kan spelen, maar dat weet ik zelf ook", vertelt De Ligt aan FOX Sports. "Naarmate ik meer wedstrijden speel komt dat wel. Als ik het antwoord had, had ik heel veel jonge talenten kunnen helpen. Daar valt geen vinger op te leggen. Het enige wat je kunt doen is hard blijven werken, je best doen en zoveel mogelijk opsteken van je teamgenoten. Dat probeer ik te doen. Uiteindelijk komt het wel weer goed."

"Vorm is een apart begrip, maar het is misschien toch een bepaald gevoel van onoverwinnelijkheid dat ik bij Ajax op het einde wel had", zegt De Ligt. "Dat heb ik nu wat minder, maar het komt vanzelf. Ik kom bij een nieuwe club met een nieuwe speelwijze en nieuwe spelers. Dat zijn allemaal factoren die meespelen. Ik ben een jonge jongen, dus voor mij is het ook allemaal nieuw. Ik heb tien jaar lang bij Ajax gespeeld en kende daar iedereen. Dat voelde vertrouwd. Nu is dat wat minder, maar het gaat steeds beter."

De Ligt voorspelde dat hij het lastig zou krijgen in Italië. "Ik had wel verwacht dat het zou kunnen gebeuren. Dat is ook de reden waarom ik een club koos waarvan ik voelde dat ze het volste vertrouwen in me hebben. Dat heb ik ook besproken met de mensen om me heen. Zij zeiden ook dat het zou kunnen. Natuurlijk heb je liever dat het gelijk fantastisch gaat, maar als verdediger word je beoordeeld op bepaalde momenten. Dat is het leven van een verdediger. Op dit moment valt het kwartje net de verkeerde kant op en wordt het uitvergroot."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws