Bondscoach Mancini: 'Italië komt steeds dichter bij niveau van EK-favoriet Oranje'

Bondscoach Mancini: 'Italië komt steeds dichter bij niveau van EK-favoriet Oranje'

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 19:28di 15-10-2019 om 19:28

Roberto Mancini ziet dat de vorm groeiende is bij Italië. De bondscoach van La Squadra Azzurra is tevreden, maar ziet Frankrijk, België, Spanje, Duitsland én Nederland nog nipt als favoriet voor het EK 2020.

"Er zijn nationale elftallen die hun ontwikkeling eerder zijn gestart en die zijn dus zeker verder dan wij", vertelt Mancini aan Rai Sport. "Neem bijvoorbeeld Frankrijk, dat al wereldkampioen werd met een jonge ploeg, dus zij kunnen nog veel beter worden. België doet het uitstekend met getalenteerde spelers. Nederland en Duitsland zijn net als ons aan het vernieuwen. Spanje won het EK O21, maar Italië had de titel verdiend."

"Het zijn vijf sterke teams, maar ik denk niet dat ze zó veel beter zijn dan wij", vervolgt Mancini over de – in zijn ogen – vijf favorieten voor het EK komende zomer. "We komen steeds dichter bij hun niveau en we zullen zien hoe groot het gat over een jaar is. We zijn hard aan het werk. Het is voor ons belangrijk om te blijven winnen, zodat iedereen zich goed voelt."

Italië is nog foutloos in groep J van de kwalificatiereeks en heeft zich reeds geplaatst voor het EK. De ploeg van Mancini neemt het dinsdagavond op tegen voetbaldwerg Liechtenstein. Mancini kondigt aan dat diverse andere spelers een kans zullen krijgen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Oranje een van de favorieten voor het EK 2020?

(1208 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws