'We spelen constant in balbezit bij Ajax en dat spelletje bevalt me wel'

'We spelen constant in balbezit bij Ajax en dat spelletje bevalt me wel'

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 23:22di 15-10-2019 om 23:22

Lisandro Martínez voelt zich op zijn gemak bij Ajax. De Argentijn is blij dat hij zich snel heeft aangepast aan de speelwijze en de gewoontes in Amsterdam en stelt dat hij op meerdere plekken inzetbaar is.

Martínez werd als verdediger van Defensa y Justicia naar Ajax gehaald, maar maakt nu furore als middenvelder bij de Amsterdammers. Toch vindt de Argentijn het ook prima om achterin te spelen. "Ik vind het een sprookje dat centrale verdedigers per se breed en lang moeten zijn", legt hij uit op La Oral Deportiva, een radiostation uit zijn thuisland. "Lang zijn kan in je voordeel werken, maar het gaat om de slimmigheid van de speler."

Als middenvelder heeft Martínez een cruciale rol in het aanvalsspel van Ajax. In die tactiek en op zijn eigen positie voelt de Argentijn zich als een vis in het water. "We spelen altijd heel offensief en dominant voetbal. Dat voelt erg goed voor mij, want ik houd ervan om constant met de bal in mijn bezit te lopen. Gelukkig had ik ook een goede aanpassing aan Ajax en speel ik nu in een geweldig team."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws