'Ajax is de enige club die hem kan betalen, maar Ziyech zal eerst weg moeten'

'Ajax is de enige club die hem kan betalen, maar Ziyech zal eerst weg moeten'

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 11:17wo 16-10-2019 om 11:17

Ajax is de enige club die Calvin Stengs in Nederland kan houden. Dat stelt Arnold Bruggink. De twintigjarige aanvaller van AZ krijgt dit seizoen veel complimenten. Ook in de afgelopen twee interlands van Jong Oranje was hij de grote uitblinker.

Als Stengs een keer gaat vertrekken bij AZ, ziet Bruggink maar één mogelijke vervolgstap. "Ajax is de enige club die Calvin Stengs zou kunnen betalen", zegt hij bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Als het moment er zou komen dat Hakim Ziyech weg zou gaan, is Stengs de ideale jongen die op die plek zou kunnen gaan spelen."

Bruggink ziet wel een struikelblok. "Je weet ook wat AZ allemaal vraagt voor zijn spelers", aldus de analist, die aan de andere kant verwacht dat Ajax binnen afzienbare tijd weer flink gaat cashen. "Ziyech is een speler waarvoor op dit moment de hoofdprijs moet worden betaald, dus die zal dan eerst weg moeten gaan."

"Dan ontstaat er een totaal andere situatie voor Stengs. Dan heb je een prijskaartje om je nek, móét je het bij Ajax laten zien in de Champions League en móét je in het Nederlands elftal gaan spelen", besluit Bruggink. Stengs ligt tot medio 2023 vast bij AZ.

Poll

Stelling: Ajax moet Stengs halen

(5857 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws