'PSV was veilig, maar voor mij was het direct duidelijk dat ik naar Ajax wilde'

'PSV was veilig, maar voor mij was het direct duidelijk dat ik naar Ajax wilde'

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 13:20wo 16-10-2019 om 13:20

Niet PSV, maar Ajax werd afgelopen zomer de nieuwe club van Edson Álvarez. De international van Mexico koos daarmee níet voor de 'makkelijkste en veiligste' optie.

Voor zijn vertrek van Ajax sprak Álvarez met landgenoten als Carlos Salcido, Héctor Moreno, Andres Guardado, Hirving Lozano en Erick Gutiérrez: allemaal (oud-)spelers van PSV. "Bij PSV staan de deuren voor Mexicaanse spelers altijd open, dat zou voor mij dus ook de makkelijkste en veiligste keuze zijn", vertelt Álvarez in een groot interview met Voetbal International. "Maar voor mij was het eigenlijk direct duidelijk dat ik naar Ajax wilde."

Het tempo in Nederland is volgens de middenvelder annex verdediger het grootste verschil met Mexico. "Daar heb je meer tijd, in de Eredivisie gaat het echt sneller. Verder is het spel hier fysieker, de spelers zijn meestal groter en daardoor sterker dan bij ons. Maar we hebben heel veel talent in Mexico. Latino's zijn vaak heel streetwise, voetbalintelligent en kunnen daarom heel snel reageren en anticiperen. Dat maakt de overstap naar Europa weer wat gemakkelijker."

"Dat ik de eerste Mexicaanse speler bij Ajax ben, maakt de uitdaging nóg groter", stelt Álvarez. "Want ik wil met mijn transfer ook aan Ajax laten zien dat zij net als PSV rustig kunnen vertrouwen op Mexicaanse voetballers. Voor mijn landgenoten wil ik de deur bij Ajax openzetten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws