Van Dijk slaat zwarte bladzijde om: 'Het was een verschrikkelijke tijd'

Van Dijk slaat zwarte bladzijde om: 'Het was een verschrikkelijke tijd'

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 13:55wo 16-10-2019 om 13:55

Virgil van Dijk is klaar om met Oranje te schitteren op een eindronde. Volgens de aanvoerder, die de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet, loopt het Nederlands elftal over met potentie.

"Niet elke speler heeft al veel gewonnen. Ik de Champions League met Liverpool, dat was heel mooi, maar nu eindelijk die eindronde. Alle spelers hebben honger, Frenkie en Matthijs zitten net bij Barcelona en Juventus, Stefan de Vrij doet het heel goed bij Inter. Ik vind dat we een topgroep hebben die alleen nog maar beter zal worden", vertelt Van Dijk aan Voetbal International.

"Het zou natuurlijk wel een opluchting zijn, een eindronde te spelen. Je bent toch international juist om dat soort grote toernooien te kunnen meemaken. Ik ben nu 28 jaar en denk positief", zegt Van Dijk, die denkt dat hij nog wel een aantal jaren meekan in Oranje. "Als centrale verdediger kan ik nog wel een paar jaar mee. Ik ben 29 tijdens het EK, dan 31 tijdens het WK, 33 bij het volgende EK en misschien ga ik wel door tot het WK in 2026, dan ben ik 35. Laten we ons maar gewoon blijven plaatsen, dat leeft in deze groep."

Van Dijk ziet de toekomst van Oranje dus rooskleurig in en is blij dat hij een rumoerige en zwakke periode van het Nederlands elftal achter zich heeft gelaten. "Ja, als je zo terugkijkt, is er heel veel veranderd. In alles: in sfeer, benadering en natuurlijk ook voetbal en resultaat. We hebben echt een moeilijke periode gehad, ja, ik ook. Sterker: het was een verschrikkelijke tijd."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws