Tribuneklant Özil gaat helemaal nergens heen: 'Ik blijf tot dan bij Arsenal'

Tribuneklant Özil gaat helemaal nergens heen: 'Ik blijf tot dan bij Arsenal'

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2019 om 08:56do 17-10-2019 om 08:56

Mesut Özil blijft bij Arsenal. Lang leek het erop dat de samenwerking tussen club en speler zo snel mogelijk beëindigd zou worden, maar de Duitser wil zijn contract uitdienen in Londen. "Ik heb nog een verbintenis tot de zomer van 2021 en blijf tot dan."

Özil hoeft bij Arsenal niet meer te rekenen op speelminuten. Manager Unai Emery laat de spelmaker bijna wekelijks buiten de wedstrijdselectie en vindt dat andere spelers harder voor hun kansen werken, zo gaf hij onlangs toe. Özil werd gelinkt aan veel buitenlandse clubs, maar gaat helemaal nergens heen.

"Toen ik een nieuw contract signeerde, deed ik dat heel zorgvuldig. Het was een van de belangrijkste beslissingen van mijn carrière", zegt Özil tegen The Athletic. "Ik wilde niet voor één of twee jaar blijven, maar mijn toekomst verbinden aan Arsenal. De club wilde dat ook."

"Je kunt lastige tijden meemaken, maar dat is geen reden om weg te lopen en dat doe ik dan ook niet. Ik blijf in ieder geval tot 2021." Özil is aan zijn zevende seizoen bij Arsenal bezig.

Poll

Snap jij de beslissing van Özil?

(1454 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws