Ex-prof Smeekes (37) verder als kickbokser: Ik kijk he-le-maal niets meer

Ex-prof Smeekes (37) verder als kickbokser: "Ik kijk he-le-maal niets meer"

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 10:31vr 18-10-2019 om 10:31

Orlando Smeekes beëindigde na het seizoen 2015/2016 zijn lange carrière als profvoetballer en heeft het inmiddels over een andere boeg gegooid. De oud-aanvaller van onder meer Telstar, Go Ahead Eagles en FC Den Bosch probeert nu, op 37-jarige leeftijd, naam te maken als kickbokser.

De geboren Amsterdammer wil A-vechter – "het hoogst haalbare in kickboksen" – worden en is bereid daar hard voor te werken. "Ik sta zeker vijf dagen in de week te kickboksen", vertelt hij aan NOS Langs de Lijn En Omstreken. "Mijn traptechniek was net die van een keeper. Ik kon mijn heupen nog niet indraaien, maar dat is er nu zo langzamerhand wel in aan het komen."

Smeekes speelde zestien jaar lang op de Nederlandse, Duitse én Zuid-Afrikaanse velden, maar is uitgekeken op het voetbalwereldje. "Ik kijk he-le-maal niets meer", klinkt het. "Ik kijk het Nederlands elftal niet, ik lees niets over voetbal, ik wil het niet horen, ik wil het niet weten, ik wil er niets van hebben. Als speler had ik er ook niets mee, hoor. Het was mijn werk."

Alleen Gertjan Verbeek zal altijd een speciaal plekje in zijn hart houden. Smeekes werkte in de jeugd van sc Heerenveen samen met Verbeek, die het talent onder zijn hoede nam. "Ik voelde altijd: bij Gertjan ben ik wel veilig. Gertjan komt heel bot over, maar hij is wel een mensenmens." De oud-voetballer woonde zelfs enige tijd bij Verbeek in huis. "Of hij mij mede gevormd heeft? Jazeker! Gewoon de kleine dingetjes: discipline, structuur. Daar houd ik me nu ook aan vast."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws