Ten Hag gunt Tagliafico mini-vakantie: 'De boog kan niet altijd gespannen zijn'

Ten Hag gunt Tagliafico mini-vakantie: 'De boog kan niet altijd gespannen zijn'

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 14:12vr 18-10-2019 om 14:12

Erik ten Hag zag tijdens de voorbije interlandperiode weer diverse spelers uitvliegen naar de verschillende nationale teams. Met de spelers die achterbleven heeft de Ajax-trainer goed en hard gewerkt, maar er was ook ruimte voor ontspanning.

Zo geniet onder meer Nicolas Tagliafico nog van een kleine vakantie in Italië. De Argentijn is in het duel met RKC Waalwijk van zaterdag immers geschorst. "De boog kan niet altijd gespannen zijn. Af en toe moet je ontspannen, om energie te tanken en er daarna weer vol tegenaan te gaan", zegt Ten Hag tegen Ajax TV. "Het team ziet er goed en fris uit. Die energie hebben we zaterdag weer nodig om een goed resultaat te halen."

Ten Hag kijkt uit naar het derde blok van het seizoen, waarin onder meer een dubbele confrontatie met Chelsea en De Klassieker tegen Feyenoord op het programma staan. "Het is een uitdagend programma, maar dat is precies wat we willen." Volgens de oefenmeester gaat de lat weer een stukje omhoog bij de Eredivisie-kampioen. "Het team valt steeds meer in elkaar. De spelers vinden elkaar makkelijker. En we kunnen met verschillende formaties spelen, want we hebben een brede selectie. Er is concurrentie, maar we hebben iedereen nodig."

Ten Hag ziet desondanks voldoende verbeterpunten. "We kunnen gaan werken aan automatismen. Het moet beter, met name het tempo. We moeten kunnen lezen wanneer we moeten vertragen en wanneer we kunnen versnellen. En als die versnellingen er zijn, moet het in een hoger tempo."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws