PSV-onvrede: 'Iedereen geeft hoog op over Ajax, maar laten zij zó veel meer zien?'

PSV-onvrede: 'Iedereen geeft hoog op over Ajax, maar laten zij zó veel meer zien?'

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 18:14vr 18-10-2019 om 18:14

Robbin Ruiter acht PSV niet minder dan Ajax. De 32-jarige doelman, die de voorbije twee duels de geblesseerde Jeroen Zoet verving, ziet de Eindhovenaren dan ook in staat om kampioen te worden.

"Zeker. Kijk naar de enorme groei die wij doormaken dit seizoen", vertelt Ruiter in het Noordhollands Dagblad. "De buitenwereld heeft het veel over Ajax, mede door het vorige seizoen. Dat niveau halen zij dit speeljaar nog niet, vind ik. Wij hebben, net als Ajax, ontzettend veel kwaliteit; kijk alleen maar naar onze voorhoede. Kampioen worden is dan ook ons doel."

Ruiter baalt ook van de beeldvorming. Het spel van PSV wordt vaak afgedaan als 'saai'. "Iedereen geeft hoog op over Ajax, maar laten zij nou zó veel meer zien dan wij? Er wordt PSV verweten dat we alleen maar op de counter spelen, maar dat is niet zo. Natuurlijk benutten wij de ruimtes goed, daar ligt onze kracht. Maar de beeldvorming is een beetje scheef."

Ruiter lijkt zaterdag tegen zijn oude club FC Utrecht weer op de bank plaats te moeten nemen. Eerste keus Zoet keert terug in de wedstrijdselectie van trainer Mark van Bommel.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoe gaat het seizoen van PSV eindigen?

(7294 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws