'Hetzelfde geldt voor zijn persoonlijkheid, je moet echt even wennen aan Ten Hag'

'Hetzelfde geldt voor zijn persoonlijkheid, je moet echt even wennen aan Ten Hag'

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 21:35vr 18-10-2019 om 21:35

Robbin Ruiter beleefde zijn beste periode onder trainer Erik ten Hag bij FC Utrecht, terwijl hij nu dagelijks met Mark van Bommel op het veld staat. De doelman ziet verschillen en overeenkomsten tussen de trainers van Ajax en PSV.

"Ze zijn allebei gigantisch gedreven, zijn met niks anders bezig dan voetbal", zegt Ruiter in het Noordhollands Dagblad. "Aan Erik ten Hag moet iedereen enorm wennen als hij binnenkomt bij een club. Bij FC Utrecht stond je soms drie uur op een trainingsveld om zonder een zweetdruppel op je voorhoofd van het veld te lopen. Die lange sessies werpen op een gegeven moment echter z'n vruchten af en dan ga je hem juist waarderen. Hetzelfde geldt voor zijn persoonlijkheid: je moet echt even wennen, maar na een tijdje merk je dat Erik een fijn mens is om mee te werken."

"Onder Van Bommel trainen we heel hard", vervolgt de sluitpost. "Hij is ook een échte winnaar. Zoekt altijd naar details, kijkt hoe we de tegenstander uit balans kunnen brengen. Tegenstanders noemen 'm vaak een bloedzuiger. Dat vond ik ook toen ik tegen hem speelde. Ik weet nog dat hij als speler van PSV vol op m'n tenen stond bij een corner. Nu besef ik: dat is zijn winnaarsmentaliteit."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie is de betere trainer: Ten Hag of Van Bommel?

(1994 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws