Van Basten kritisch op Ajax-tweetal: 'Het is echt zwak, gewoon heel slecht'

Van Basten kritisch op Ajax-tweetal: 'Het is echt zwak, gewoon heel slecht'

Gepubliceerd: zaterdag 19 oktober 2019 om 19:34za 19-10-2019 om 19:34

De manier waarop Ajax in de eerste helft van de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk voor de dag kwam, is schrijnend. Dat stelt Hugo Borst. Ook Marco van Basten is kritisch.

In de rust stond het 0-0, maar RKC kreeg veruit de beste kansen. "Schrijnend", oordeelt Borst bij FOX Sports. "Het is een kwestie van instelling. We genieten wel weer van RKC, zoals vaker dit seizoen. De tragiek is dat het straks toch weer 0-1 wordt. Het zit ze niet mee. Ik heb me kostelijk vermaakt met RKC en heb me verbaasd over Ajax."

Van Basten ziet dat RKC 'meer dan 100 procent' geeft. "Bij Ajax niet, en dan kom je in de problemen. Dat hebben we duidelijk gezien. Achterin is het erg kwetsbaar. Ze komen één-op-één te staan. Dat is heel erg slecht."

Vooral het spel van Joël Veltman en Daley Blind valt Van Basten op. "Zij moeten het als leiders van de Ajax-defensie organiseren, maar dat doen ze niet. Het is echt zwak. Tegen dit soort tegenstanders kun je niet altijd top spelen. Dat heeft met motivatie te maken. Maar dit is gewoon slecht."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws