Ongekend effectief Vitesse meldt zich samen met PSV op de tweede plaats

19-10-2019 22:35
22

Vitesse heeft zaterdagavond maximaal geprofiteerd van de verrassende nederlaag die AZ tegen sc Heerenveen moest slikken. De Arnhemmers gingen tegen VVV-Venlo buitengewoon effectief met hun kansen om, verlieten De Koel met een ruime overwinning en staan nu samen met PSV tweede in de Eredivisie.

VVV moest het stellen zonder clubtopscorer Evert Linthorst en dat gemis deed zich voelen. De thuisploeg maakte het spel tijdens het eerste half uur en John Yeboah en Danny Post kregen prima kansen om de score te openen. De bal ging er echter niet in en Vitesse sloeg onverbiddelijk toe aan de andere kant. Bryan Linssen lepelde een schitterende lange bal van Armando Obispo tot in de verre hoek en schoot bekeken binnen na een subtiel tikje van Nouha Dicko: 0-1 en 0-2.

Haji Wright verzuimde oog in oog met Remko Pasveer de aansluitingstreffer te verzorgen en Vitesse benutte ook zijn derde halve kans: Riechedly Bazoer probeerde het van afstand en liet Thorsten Kirschbaum kansloos. Met 0-3 bij rust was de wedstrijd feitelijk gelopen: dat was het helemaal toen Dicko na rust 0-4 maakte uit de vierde mogelijkheid voor Vitesse. Met de veilige marge in de achterzak kon de handrem erop bij Vitesse. Bazoer en Linssen maakten er nog bijna 0-5 van, maar dat leed bleef de thuisploeg bespaard.

Vitesse heeft nu 23 punten uit tien wedstrijden, evenveel als PSV. VVV blijft op negen punten staan, net boven de degradatiezone.