Sarri: De Ligt moet stoppen met kritisch op zichzelf te zijn

Sarri: "De Ligt moet stoppen met kritisch op zichzelf te zijn"

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 14:22zo 20-10-2019 om 14:22

Maurizio Sarri weigert de spotlights op Matthijs de Ligt te zetten bij Juventus. In het duel met Bologna kwam de verdediger goed weg na een vermeende handsbal in het strafschopgebied, een penalty werd niet gegeven.

De Ligt staat al weken in het middelpunt van de belangstelling in zowel Italië als Nederland en vindt zelf ook dat hij beter kan. Sarri neemt het voor hem op. "De Ligt moet stoppen met kritisch op zichzelf te zijn", zei de Juventus-trainer na het duel met Bologna. "Voor iemand die op negentienjarige leeftijd naar Italië komt doet hij het heel goed. Hij moet zichzelf niet zien als iemand die het moeilijk heeft."

Juventus won het duel met Bologna met 2-1. De bezoekers kregen volop kansen in Turijn. "We moeten het nu niet hebben over defensieve fouten. Dat zij kansen kregen kwam puur door de fouten die wij maakten."

"We hebben een goede wedstrijd gespeeld met drie à vier grote fouten. Het lijkt er misschien op dat we kwetsbaar zijn, maar het waren deels mentale fouten", zegt Sarri.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws