Pinchhitter De Jong helpt Sevilla, ook Strootman pakt weer eens hoofdrol

20-10-2019 20:06 Laatste update: 23:32
97

Luuk de Jong is na zijn late doelpunt voor Oranje ook bijzonder waardevol gebleken voor Sevilla. De lange spits trof vijf minuten voor tijd doel in het thuisduel tegen Levante, maakte daarmee zijn eerste goal in Spaanse dienst en bezorgde zijn ploeg daarmee ook nog eens drie punten: 1-0.

Sevilla - Levante 1-0
Zonder Luuk de Jong maar met Chicharito in de spits had Sevilla het lang lastig tegen Levante, dat met fysiek spel overeind bleef in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. In de tweede helft viel de Nederlandse spits in om een goal te forceren en daar zal Sevilla-trainer Lopetegui geen spijt van hebben gekregen.

De lange aanvaller kopte namelijk vijf minuten voor tijd raak met het achterhoofd en met zijn eerste treffer in Andalusische dienst bezorgde hij Sevilla ook meteen drie belangrijke punten. De ploeg sluit nu aan bij de Spaanse subtop en staat met zestien punten zesde.

Olympique Marseille - Strasbourg 2-0
Het leek er op dat Kevin Strootman dit seizoen persona non grata zou worden bij Olympique Marseille, maar de ervaren middenvelder heeft in de thuiswedstrijd tegen Strasbourg bewezen dat hij nog steeds in de basis van l'OM thuishoort. In de eerste helft was hij aangever op de 1-0 van Boubacar Kamara, waarna hij laat in de wedstrijd zelf een strafschop verzilverde: 2-0.

Mede dankzij Strootman is Marseille nu de nummer vier van de Ligue 1. De achterstand op koploper PSG is met acht punten aan de forse kant, maar het gat met nummer twee Nantes bedraagt maar drie puntjes voor Strootman en co.

AC Milan - Lecce 2-2
Stefano Pioli, de nieuwe trainer van AC Milan, heeft het tij nog niet kunnen keren bij de Rossoneri. De gevallen grootmacht kwam in eigen huis niet verder dan 2-2 tegen Lecce en staat daarmee na acht speelronden met tien punten op de twaalfde plaats. Daarmee staat Milan maar vier punten voor op de eerste degradatieplaats.

Tegen Lecce kwamen de Milanezen tot twee keer toe op voorsprong dankzij goals van Hakan Çalhanoglu en Krzysztof Piatek, maar een treffer van Khouma Babacar en een bijzonder late gelijkmaker van Marco Calderoni gooiden alsnog roet in het eten voor de Rossoneri.

Hoffenheim - Schalke 04 2-0
De ploeg van Schreuder heeft zondag opnieuw weten te winnen, nadat er twee weken geleden werd gewonnen van kampioen Bayern München. Schalke, dat goed presteert in Duitsland, hield het zeventig minuten vol.

Andrej Kramaric maakte na 71 minuten de eerste treffer van de wedstrijd. Het duel werd vijf minuten voor tijd beslist door Ihlas Bebou. Joshua Brenet en Jürgen Locadia bleven negentig minuten op de bank. Hoffenheim staat elfde in Duitsland. Schalke is terug te vinden op plek zeven.

Sassuolo - Internazionale 3-4
Inter heeft het structureel lastig tegen Sassuolo. De laatste vijf ontmoetingen leverden slechts één punt op. De start van de Nerazzuri was goed. Al na 65 seconden zette Martínez zijn ploeg op voorsprong met een geplaatst schot in de verre hoek. De Argentijn had er even later 0-2 van moeten maken, maar in plaats daarvan maakte Sassuolo via Domenico Berardi gelijk.

Martínez leek even later 1-2 te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege duwen van Lukaku. Een goal van Francesco Caputo (Sassuolo) werd vanwege buitenspel afgekeurd. De goal van Lukaku in de 38e minuut telde wèl. De Vrij speelde Lukaku in, die wegdraaide van zijn tegenstander en met zijn chocoladebeen raak schoot. Voor het rustsignaal benutte Lukaku ook nog een penalty.

Nadat Martínez er in de slotfase 1-4 van maakte leek het duel zo goed als gespeeld, maar door goals van voormalig sc Heerenveen-speler Filip Duricic en Jérémie Boga werd het tóch weer spannend in Sassuolo. Inter wist de zege echter over de streep te trekken. De ploeg van Antonio Conte heeft één puntje minder dan koploper Juventus.