Sparta onderuit in Groningen: gemiste pingel van Smeets, bizarre kopstoot Coremans

Sparta onderuit in Groningen: gemiste pingel van Smeets, bizarre kopstoot Coremans

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 16:20zo 20-10-2019 om 16:20

Laatste update: zondag 20 oktober 2019 om 16:31zo 20-10-2019 om 16:31

Sparta heeft zondagmiddag verzuimd om op te klimmen naar de vijfde plek in de Eredivisie. De wedstrijd tegen FC Groningen leverde een nederlaag op, mede doordat Sergio Padt een strafschop van Bryan Smeets wist te stoppen én omdat Kaj Sierhuis sterk inviel.

Het spektakel in het Hitachi Capital Mobility Stadion liet lang op zich wachten. Sparta kreeg voor rust de beste kansen via Halil Dervisoglu: de aanvaller kopte echter eerst recht op Padt af en zag even later een boogbal van de lijn gehaald worden door Charlison Benschop. Django Warmermdam kwam het dichtst bij een Groningse treffer in de buurt, maar de linkspoot schoot voorlangs.

Kort na rust ontbrandde het treffen. Deyovaisio Zeefuik duwde in het strafschopgebied Adil Auassar in de rug en Kevin Blom wees op advies van de VAR naar de stip. Padt zag echter in welke hoek Smeets ging schieten en stopte de niet al te overtuigend ingeschoten penalty. De meevaller gaf FC Groningen een boost: het publiek ging erachter staan en de thuisploeg werd steeds sterker en gevaarlijker. Kort nadat Kaj Sierhuis inviel, deelde Ahmed El Messaoudi de eerste waarschuwing uit: zijn schot van afstand belandde echter tegen de paal.

In de slotfase drukte FC Groningen echter alsnog door. Na speldenprikjes van Zeefuik en Ko Itakura was het de ingevallen Sierhuis, die het stadion in vuur en vlam zette. De spits pikte een pass van Warmerdam op, draaide weg bij Bart Vriends en schoot tegendraads binnen: 1-0. Sierhuis leidde ook de 2-0 in, nadat hij in de weg liep bij doelman Tim Coremans. De sluitpost verloor zijn hoofd, deelde een snoeiharde kopstoot uit en kreeg rood van Blom. Omdat Sparta al drie keer gewisseld had, moest Dirk Abels onder de lat plaatsnemen. De rechtsback werd echter de verkeerde kant op gestuurd door Benschop: 2-0.

FC Groningen stijgt dankzij de late, zwaarbevochten zege naar de elfde plek in de Eredivisie. Sparta blijft voorlopig achtste, maar kan later op de zondag nog gepasseerd worden door zowel Feyenoord als Heracles.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws