De Eredivisie-flops: 'Kopstoot' Coremans, top-drie én AZ vallen door de mand

De Eredivisie-flops: 'Kopstoot' Coremans, top-drie én AZ vallen door de mand

21-10-2019 11:00
63

De traditionele top-drie én uitdager AZ lieten zich dit weekend niet van hun beste kant zien: Ajax zwijnde tegen hekkensluiter RKC Waalwijk, PSV kreeg een pak slaag van FC Utrecht, Feyenoord worstelde met Heracles Almelo en AZ liet zich verrassen door sc Heerenveen. Alle vier de clubs leveren hun bijdrage aan ons floplijstje, dat uiteraard wordt aangevoerd door Tim 'kopstoot' Coremans.

Tim Coremans (Sparta)
De sluitpost viel absoluut niet in negatieve zin op tegen FC Groningen, totdat minuut 92 aanbrak. Natuurlijk deed Kaj Sierhuis vervelend, maar de nu al beruchte reactie van Coremans hoort eenvoudigweg niet op een voetbalveld thuis. Zijn interview na afloop – "Ik draai me om en ik weet eigenlijk niet dat hij al zo dicht bij mij is. Ik zie hem niet" – maakte het er niet bepaald beter op.

Warner Hahn (sc Heerenveen)
De tweede keeper in het floplijstje. Hahn boekte met sc Heerenveen een verrassende 2-4 overwinning bij AZ, maar kon niet terugkijken op een vlekkeloos optreden. Bij de goals van zowel Ron Vlaar als met name Calvin Stengs zag hij er niet waterdicht uit.

Milan van Ewijk (ADO Den Haag)
De van Excelsior Maassluis overgekomen back is bezig aan zijn eerste Eredivisie-seizoen en doet dat niet onverdienstelijk. Tegen PEC Zwolle maakte hij echter geen goede beurt. Van Ewijk speelde bij twee van de drie Zwolse treffers een negatieve hoofdrol: eerst keek hij als versteend toe hoe Iliass Bel Hassani de 1-1 binnenkopte, in de slotfase kneep hij veel te laat naar binnen, nadat Pelle Clement door de Haagse linies was gebroken.

Marcos Senesi (Feyenoord)
Na wekenlang hunkeren was het eindelijk zover: Het Legioen mocht de Argentijnse man van 7 miljoen voor het eerst aan het werk zien in De Kuip. Zijn vuurdoop tegen Heracles viel echter niet mee. "Hij bleef weer dribbelen en had geen flauw benul van wat er om hem heen gebeurde", zag Mario Been. "Hij speelde zeer zwak. De voorbodes zijn echt heel slecht", oordeelde Kenneth Perez. Geen hoopgevend thuisdebuut dus voor Senesi...

Nick Viergever (PSV)
Viergever vatte het zelf al samen na de uitwedstrijd tegen FC Utrecht: het laatste tikje bij de 1-0 van Sander van de Streek, een dikke nederlaag in de Domstad én een rode kaart maakten zijn rampavond compleet. Het was aan de VAR te danken dat Viergever niet wegkwam met zijn tackle op Bart Ramselaar, een actie die hem wellicht heel wat weekjes schorsing oplevert.

Noussair Mazraoui (Ajax)
In de hiërarchie voorbijgestreefd door Sergiño Dest, maar Mazraoui mocht het tegen RKC Waalwijk eens als linksback proberen. Een fijne avond werd het niet voor de Marokkaans international, die nogal eens een steekje liet vallen en na een uur al gewisseld werd.

Jorrit Hendrix (PSV)
PSV had de handen al vol aan FC Utrecht, kwam ook nog eens met tien man te staan en toen besloot Hendrix om eens gemeen door te halen op de enkel van Simon Gustafson. De linkspoot uit Panningen mag – net als Viergever – hoogstwaarschijnlijk een paar weekjes brommen na zijn stevige, maar bovenal oliedomme overtreding.

Mohamed Rayhi (Sparta)
Bryan Smeets staat bovenaan op het penaltylijstje van Sparta, Halil Dervisoglu op nummer twee. Het is dan ook een raadsel waarom Mohamed Rayhi zondag met de bal in zijn handen naar de penaltystip liep en Smeets op zijn strepen moest staan. Het gaat natuurlijk te ver om te stellen dat Smeets miste door toedoen van Rayhi, maar de actie van de aanvaller was buitengewoon onverstandig en onprofessioneel.

Luciano Slagveer (FC Emmen)
FC Emmen knokte zich in de tweede helft terug van een 0-1 achterstand tegen Fortuna Sittard: de ommekeer begon halverwege, toen Slagveer zijn plekje af moest staan aan Jafar Arias. Dat juist de rechtsbuiten werd geslachtofferd, was geen toeval: voor rust lukte er héél weinig bij Slagveer.

Klaas-Jan Huntelaar (Ajax)
De routinier kon zich in Waalwijk niet aan de Amsterdamse malaise onttrekken. The Hunter had negentig minuten de tijd om aan zijn doelpuntentotaal te werken, maar kwam nauwelijks in het stuk voor. Kort na rust werd hij vrijgespeeld door een subtiel breedtepassje van Dusan Tadic: een Huntelaar in vorm zou zeker gescoord hebben, de Huntelaar van zaterdagavond werd afgetroefd door Hannes Delcroix.

Ferdy Druijf (AZ)
De regerend Keuken Kampioen Divisie-topscorer moet Myron Boadu voorrang verlenen op het hoogste niveau, maar kreeg zaterdag een kans omdat zijn concurrent geschorst was tegen sc Heerenveen. De positie van Boadu is echter niet in gevaar gekomen: terwijl AZ probeerde om een 2-4 achterstand goed te maken, werd Druijf twintig minuten voor tijd vervangen door Zakaria Aboukhlal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie