Gullit waarschuwt spelers van Ajax: 'Ben benieuwd hoe hij gaat spelen'

Gullit waarschuwt spelers van Ajax: 'Ben benieuwd hoe hij gaat spelen'

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 08:02ma 21-10-2019 om 08:02

Ruud Gullit waarschuwt de spelers van Ajax voor Chelsea-spits Tammy Abraham, die samen met Sergio Agüero de topscorer is van de Premier League. De jonge Engelsman scoorde al acht keer en neemt het woensdag in Amsterdam op tegen Ajax.

"Aan de bal is Ajax beter. Dat zal heel belangrijk zijn", zegt Gullit, oud-trainer van Chelsea, bij Rondo van Ziggo Sport. "Als Chelsea de drang krijgt wordt het lastig. Ik ben benieuwd hoe Abraham tegen de verdedigers van Ajax gaat spelen. In de Premier League spelen ze heel vrij en mooi, ik wil zien of het tegen Ajax ook kan."

Boulahrouz, van 2006 tot 2008 actief in Londen, is eveneens gecharmeerd van wat Chelsea op het veld heeft staan. "Het zijn allemaal jonge gasten zonder ervaring. Ze moeten niet alleen op Abraham letten, maar Hudson-Odoi is ook terug van een blessure en ze hebben Mount."

"Ajax is beter in balbezit. Dat vindt een Engelse club niet lekker, dat vinden ze vervelend. Ze gaan dan jagen", zegt Gullit. "Op Stamford Bridge zal dat anders zijn, maar ik zie er wel naar uit om te zien hoe Ajax daar onderuit probeert te spelen."

Boulahrouz denkt dat Chelsea moeite heeft met het spel van Ajax. "Engelse teams hebben moeite met het tactische spel: tussen de linies, doordraaien. In Engeland is het gewoon hotseknotse en gaan met die banaan. Een aantal teams kan voetballen, maar bij wat daaronder zit is het kunst- en vliegwerk."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie gaat er winnen?

(1823 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws