Hoever: 'Ik wil laten zien wat ik kan en zal een statement proberen te maken'

Hoever: 'Ik wil laten zien wat ik kan en zal een statement proberen te maken'

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 16:26ma 21-10-2019 om 16:26

Ki-Jana Hoever is vastberaden een goed resultaat te behalen op het WK Onder-17 in Brazilië. Het eindtoernooi gaat volgende week van start en de Liverpool-stopper kan niet wachten om Nederland trots te maken.

"Het is ons doel om wereldkampioen te worden en we hebben veel vertrouwen. In een toernooi hoef je maar zeven wedstrijden te winnen om wereldkampioen te worden, het is niet zoals in de Champions League dat je een heel seizoen goed moet presteren. Zeven wedstrijden alles geven en je kunt het toernooi winnen. Daar is iedereen toe in staat", vertelt Hoever op de clubwebsite van Liverpool.

"Dit is nóg groter dan het EK. Ik wil laten zien wat ik kan en zal een statement proberen te maken. Maar ik ga er vooral heen om samen met de andere jongens het toernooi te winnen. Ik ben daar niet alleen voor mezelf", stelt de verdediger. "Ik kijk er enorm naar uit. Het is een heel mooie ervaring en ik hoop dat er veel mensen bij de wedstrijden zullen komen kijken. Als we ver komen, zal de aandacht ook toenemen."

Hitte
Dat het geen gemakkelijke opgave wordt, is wel duidelijk voor de zeventienjarige verdediger. "Het is heel warm in Brazilië dus voetbal is niet het enige waar het om zal draaien. We reizen dan ook al vroeg af richting Brazilië om te wennen aan het weer. Het zal moeilijk voor ons worden, maar als we negentig minuten kunnen focussen, moet het goedkomen."

Nederland opent het toernooi in de nacht van 27 op 28 oktober met een wedstrijd tegen Japan. Later volgen wedstrijden tegen Senegal en Verenigde Staten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws