RKC verhaalt schade in Mandemakers Stadion op Ajax na afsteken fakkels in uitvak

RKC verhaalt schade in Mandemakers Stadion op Ajax na afsteken fakkels in uitvak

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 16:20ma 21-10-2019 om 16:20

RKC Waalwijk is van plan de vuurwerkschade die de Ajax-supporters tijdens de wedstrijd van vorige week zaterdag aanrichtten in het Mandemakers Stadion te verhalen op de Amsterdamse club. De grasmat, stoeltjes, een toilet en een hekwerk liepen schade op.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld geeft niet aan om wat voor bedragen het gaat. "Het gaat om veel verschillende zaken die allemaal eerst getaxeerd moeten worden", laat hij weten aan het Brabants Dagblad. RKC verving in de zomer het kunstgras door gras met hybriede stroken aan de zijkant van het veld en volgens Van Mosselveld is de schade moeilijk in te schatten. 

De fans van Ajax protesteerden met die actie tegen het besluit van de UEFA om de Amsterdammers geen uitsupporters mee te laten nemen naar de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea. Deze straf werd opgelegd door ongeregeldheden bij het duel tegen Valencia. In Waalwijk staken de supporters fakkels af, waarvan en na een tijdje een aantal op het veld belandden. Scheidsrechter Allard Lindhout legde het spel zelfs een aantal minuten stil. Ook buiten het stadion werd er door de supporters vuurwerk afgestoken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Een terechte actie van het RKC-bestuur?

(2060 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws