Acht Ajax-spelers naar WK onder 17: 'Trots op zijn, zitten jongens uit 2003 bij'

Acht Ajax-spelers naar WK onder 17: 'Trots op zijn, zitten jongens uit 2003 bij'

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 07:46di 22-10-2019 om 07:46

Nederland onder 17-aanvoerder Kenneth Taylor gaat met een duidelijk doel naar het WK onder 17 in Brazilië: het toernooi winnen. De Ajax-speler hoopt zich dit seizoen verder te ontwikkelen om uiteindelijk zijn debuut in het eerste elftal van Ajax te maken.

"Net als iedereen heb ik een bepaalde route in mijn hoofd en het doel is om zo snel mogelijk mijn debuut in Ajax 1 te maken", zegt Taylor in gesprek met De Telegraaf. "Ajax is een club met veel concurrentie, maar geeft de jeugd wel een kans. Dus is het voorlopig een kwestie van geduld hebben en elke dag mijn best doen en me verbeteren. Een belangrijk punt is dat ik fysiek sterker moet worden."

"Het WK onder 17 in Brazilië is bagage voor de rest van onze carrières, denk ik. We doen ervaringen op die ons later van pas komen. Vanaf de eerste keer dat we samen kwamen, besefte ik dat dit een heel bijzondere lichting is. Dat hebben we ook laten zien door het EK te winnen en daar zijn we trots op. We gaan op het WK ook voor de eerste plek en niets minder", toont Taylor zich ambitieus. 

Ajax
Van de 21 spelers in de selectie van coach Peter van der Veen zitten acht Ajax-spelers. "En dat is ook iets om trots op te zijn. We hebben een heel goede Ajax-lichting en er zitten zelfs drie jongens uit 2003 bij", vervolgt Taylor, die aangeeft dat het in Brazilië niet uitmaakt van welke club de spelers komen. "Ook met de jongens van de andere clubs had ik de afgelopen weken volop contact via de groepsapp of door af te spreken. We zijn er op gebrand wereldkampioen te worden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws