Lof voor Dolberg: 'Niemand twijfelt aan hem, beschikt over het totale pakket'

Lof voor Dolberg: 'Niemand twijfelt aan hem, beschikt over het totale pakket'

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 12:34di 22-10-2019 om 12:34

Laatste update: dinsdag 22 oktober 2019 om 12:55di 22-10-2019 om 12:55

De Deense aanvoerder Simon Kjaer twijfelt niet aan de kwaliteiten van Kasper Dolberg. In de ogen van de middenvelder heeft de spits alles om te slagen bij OGC Nice én het Deense elftal. Bij Denemarken lijkt Dolberg geen vaste basisspeler.

"Het gaat erom dat Dolberg in een veilige omgeving is, ik denk dat hij daar het beste tot zijn recht komt", zegt Kjaer tegen TV3. "Als hij bij het nationale team is proberen we hem met z'n allen te helpen. Ik denk dat zijn omgeving bij Nice goed is. Ik hoop dat we hem steeds meer zien spelen, zodat we vaker van hem kunnen genieten."

"Niemand in het team twijfelt aan de kwaliteiten van Dolberg", vervolgt Kjaer. "Hij beschikt als aanvaller over het totale pakket. Hij is fysiek sterk, kan diep gaan en de bal vasthouden. Daarnaast is hij ook nog een geweldige afmaker."

Dolberg begon in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Luxemburg in de basis. "Hij was heel scherp. Zolang hij doelpunten maakt, kunnen we niet meer van hem verwachten."

In de EK-kwalificatie-wedstrijd tegen Zwitserland zat Dolberg juist op de bank. Andreas Cornelius kreeg de voorkeur. "Dolberg en Cornelius zijn twee heel verschillende types", zegt Kjaer. "Ze hebben allebei hun kwaliteiten, dus het hangt af van de wedstrijd die je speelt. Je moet kiezen voor de spits waarmee je het meeste voordeel denkt te kunnen behalen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws