Je wordt toch niet warm of koud van Veltman? Waarom wordt hij zo geroemd?

"Je wordt toch niet warm of koud van Veltman? Waarom wordt hij zo geroemd?"

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 13:45di 22-10-2019 om 13:45

Joël Veltman houdt zich goed staande in Europese wedstrijden van Ajax, maar desondanks is Kenneth Perez niet overtuigd van de verdediger. Veltman staat sinds dit seizoen op de plek van Matthijs de Ligt, die naar Juventus is vertrokken. Eigenlijk zou Edson Álvarez de nieuwe centrale verdediger worden, maar die speelt op het middenveld.

"Je wordt toch niet warm of koud van Veltman? Waarom wordt hij zo geroemd? Er worden zo gigantisch veel kansen weggeven, ook door dit centrum", zegt Perez bij Voetbalpraat op FOX Sports.

Álvarez wordt bekritiseerd omdat hij te vaak uit positie zou lopen. Perez ziet daarin een taak voor Veltman. "Centrale verdediger zijn is ook mensen op hun plek zetten, dat je ze corrigeert. Als ik centrale verdediger ben en de man die eigenlijk voor het blok moet zorgen steeds weg zie lopen, zeg je toch: wat dacht je ervan? Dat hoort er ook bij."

Willem Vissers van de Volkskrant denkt dat Álvarez uiteindelijk de nieuwe centrale verdediger van Ajax wordt. "De Ligt is een van de grootste talenten die in de laatste twintig jaar is opgestaan in Nederland. Nu staat Veltman daar. Die is wat minder."

"De Ligt gaat op zijn negentiende voor 75 miljoen naar Juventus en Veltman wil ieder jaar weg, maar speelt nog steeds bij Ajax. Dus hij is minder dan De Ligt, maar ik vind dat hij in grote wedstrijden redelijk overeind blijft. Veltman zou eigenlijk deze zomer al vertrekken. Maar die gaat waarschijnlijk pas na dit seizoen. Dan moet Álvarez klaar zijn om dat in te vullen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Perez?

(1137 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws