Zoet verrast door eerste PSV-oproep: 'Stond al online, zelf nog niets gehoord'

Zoet verrast door eerste PSV-oproep: 'Stond al online, zelf nog niets gehoord'

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 19:42di 22-10-2019 om 19:42

Voor Jeroen Zoet begon zijn avontuur in de hoofdmacht van PSV op curieuze wijze. In 2008 werd de inmiddels 28-jarige doelman tot zijn grote verrassing bij het eerste elftal van de Eindhovenaren gehaald om mee te trainen.

Zoet was toen bij zijn ouders in Veendam. "Ik lag nog in mijn bed. Ik was aan het uitslapen, want ik zou een week later pas weer beginnen", blikt hij terug in gesprek met PSV TV. Zijn zus kwam hem vervolgens het blijde nieuws brengen. "Er stond online een artikel waarin stond dat ik bij het eerste zou gaan trainen, terwijl ik zelf nog niets had gehoord. Dat was ook mijn eerste kennismaking met al die mooie voetbalwebsites, die van alles schrijven", glimlacht hij.

Het nieuws vanuit Eindhoven liet niet lang op zich wachten. "Eigenlijk heb ik alleen maar mijn telefoon een beetje in de gaten gehouden die dag. En er werd ook vrij snel gebeld dat ik mee mocht gaan trainen bij het eerste. Toen ben ik een weekje eerder weer naar Eindhoven gegaan. Maar niet minder mooi, want dat was mijn kennismaking met het eerste."

Poll

Wie is de beste keeper van het huidige PSV?

(7679 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws