Gehavend Ajax komt vroege kopgoal niet meer te boven in Youth League

Gehavend Ajax komt vroege kopgoal niet meer te boven in Youth League

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2019 om 15:52wo 23-10-2019 om 15:52

Laatste update: woensdag 23 oktober 2019 om 16:23wo 23-10-2019 om 16:23

Ajax O19 is weer terug op aarde na een vliegende start in de UEFA Youth League. De ploeg van trainer John Heitinga had twee keer gewonnen en in totaal negen keer gescoord tegen Lille OSC en Valencia, maar moest het woensdagmiddag op De Toekomst afleggen tegen Chelsea.

Voor Heitinga was het voorafgaand aan de wedstrijd puzzelen geblazen. Doordat liefst acht talenten – onder wie Naci Ünüvar, Kenneth Taylor, Sontje Hansen en Youri Regeer – werden opgeroepen voor het jeugd-WK in Brazilië, kon hij slechts zes spelers op de bank zetten. Ajax moest bovendien al na twee minuten een tegenvaller incasseren. Chelsea mocht een hoekschop nemen en Thierno Ballo kon eenvoudig binnenkoppen bij de eerste paal: 0-1.

De Amsterdamse talenten hadden nog anderhalf uur de tijd om iets aan die achterstand te doen, maar Chelsea hield het achterin potdicht. Damjan Dostanic kreeg de grootste mogelijkheid voor rust, maar tikte net naast. Ook in de tweede helft waren de scoringskansen schaars. De voor Dostanic ingevallen Max de Waal kwam voor doelman Karlo Ziger, maar kon de Kroaat niet verrassen. Doordat invaller Tino Anjorin verzuimde om Chelsea op 0-2 te zetten, bleef het nog lang spannend. The Blues konden echter juichen na het laatste fluitsignaal.

Ajax moet zijn koppositie in Groep H nu delen met Lille, dat thuis Valencia aan de kant schoof. Chelsea staat derde met vier punten, Los Che blijven op één punt staan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws