Rutjes baalt als een stekker: 'Niet normaal, dat is toch te triest voor woorden?'

Rutjes baalt als een stekker: 'Niet normaal, dat is toch te triest voor woorden?'

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2019 om 17:38wo 23-10-2019 om 17:38

Nathan Rutjes treurt om Roda JC. De laatste jaren gaat het niet goed met de club uit Kerkrade, met de onrust rond Mauricio Garcia de la Vega als dieptepunt. Rutjes hoopt dat Roda er snel  bovenop komt.

In 2014 maakte Rutjes de overstap naar Roda JC, waarmee hij direct promoveerde naar de Eredivisie. "Het is alleen zo zonde dat het daarna zo onrustig werd", zegt hij tegen Nieuwe Revu. "Zo heb ik in vijf jaar tijd liefst drie overnames meegemaakt, niet normaal toch? En moet je nu kijken wat daar allemaal gebeurt. Dat is toch te triest voor woorden? Helemaal voor die trouwe achterban. Alleen al voor die gasten hoop ik dat de rust weer snel terugkeert."

Rutjes zette afgelopen zomer na dertien jaar een punt achter zijn profcarrière. "Nou, ik voelde me in ieder geval nog lang niet kreupel. Sterker nog, ik voelde me fysiek nog heel goed. Maar ja, Roda JC wilde door met jongere spelers. Dan kun je wel zeggen: waarom ga je dan niet bij een andere club spelen? Maar daar had ik geen trek in, ook omdat ik de kans kreeg om vrijwel meteen de trainersopleiding UEFA A te doen. Voor mij was dit eigenlijk een prima overgang zo."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws