Advocaat: 'Je kunt niet zeggen dat je slecht bent als je zo lang bij Ajax speelt'

Advocaat: 'Je kunt niet zeggen dat je slecht bent als je zo lang bij Ajax speelt'

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2019 om 19:14wo 23-10-2019 om 19:14

Dick Advocaat vindt het niet verrassend dat Matthijs de Ligt het af en toe moeilijk heeft bij Juventus. Al sinds zijn komst wordt de man van 75 miljoen euro met een vergrootglas bekeken in Turijn. 

Advocaat vond De Ligt tegen Lokomotiv Moskou 'een beetje onzichtbaar'. "Hij deed z'n werk, maar je hoeft niet bang te zijn voor die jongen", verzekert Advocaat bij Veronica. "Hij komt in een heel andere situatie terecht, hè. Bij Ajax was hij de aanvoerder, daar was hij de man. Nu komt hij in een elftal waar allemaal grote jongens lopen. Hij heeft nog niet die rol die hij bij Ajax wel had. Dat is een groot verschil."

Bij Ajax speelde De Ligt rechts in het hart van de verdediging. In Italië staat hij op links. "Dat begrijp ik ook niet. Zet een geroutineerde speler op links en De Ligt op rechts", zegt Advocaat. "Er hangt een enorm prijskaartje aan hem dat alleen gebaseerd is op de Champions League. Natuurlijk heeft Juventus te veel betaald. Dat is niet zo raar", voegt collega-analist René van der Gijp toe.

Joël Veltman heeft de plek van De Ligt overnomen bij Ajax. "Een goede prof", zegt Advocaat, die met hem werkte bij Oranje. "Je kunt niet zeggen dat je een slechte speler bent als je zo lang bij Ajax in het eerste speelt, maar hij heeft niet de kwaliteiten van De Ligt. Hij speelt een paar jaar in het eerste, dan moet je wel wat kunnen. Centraal vind ik hem beter dan als back."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws