PSV maakt 'inschattingsfout': 'Die breekt nu door bij AZ en is weer wat duurder'

PSV maakt 'inschattingsfout': 'Die breekt nu door bij AZ en is weer wat duurder'

Gepubliceerd: donderdag 24 oktober 2019 om 12:47do 24-10-2019 om 12:47

Laatste update: donderdag 24 oktober 2019 om 13:23do 24-10-2019 om 13:23

PSV heeft fouten gemaakt in de zoektocht naar een nieuwe linksback. Dat concludeert Arno Vermeulen. Na het vertrek van Angeliño kwamen Toni Lato en Olivier Boscagli naar Eindhoven, maar middenvelder Michal Sadilek krijgt de voorkeur van trainer Mark van Bommel.

"Ze hebben in Eindhoven een inschattingsfout gemaakt", concludeert Vermeulen na tien speelronden in de Eredivisie op de NOS-website. "Het zijn twee linksbacks (Lato en Boscagli, red.) die afgelopen seizoen bij hun clubs geen basisplaats hadden en weinig speelden. Dat zegt toch ook wat?"

John de Jong, technisch manager van PSV, had het volgens Vermeulen dichter bij huis moeten zoeken. "PSV heeft vorig seizoen geïnformeerd naar Owen Wijndal, maar die is nu aan het doorbreken bij AZ en dus ook weer wat duurder. Wijndal houdt Thomas Ouwejan nu op de bank, maar die had het nu zelfs beter gedaan bij PSV. Tim Handwerker, vorig jaar bij FC Groningen spelend, had ook niet misstaan."

Vermeulen zet vraagtekens bij de keuze van Van Bommel voor Sadilek. "Sadilek is de beste van de drie, maar het oogt niet logisch dat hij nu als linksback speelt. Dat zag je tegen FC Utrecht ook al. De manier waarop hij erin kleunt tegen Van de Streek is stom, maar dat zit in die jongen. En verder is het geen speler die vaak de achterlijn opzoekt om een voorzet te geven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie is de beste linksback voor PSV?

(2697 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws