BeNeLiga kan problemen opleveren: 'Twee slachtoffers zijn Feyenoord en Anderlecht'

BeNeLiga kan problemen opleveren: 'Twee slachtoffers zijn Feyenoord en Anderlecht'

25-10-2019 08:07 Laatste update: 08:15
93

Valentijn Driessen heeft in zijn column in De Telegraaf duidelijk gemaakt dat een BeNeLiga alleen voor de Belgische clubs voordelen op zou leveren. Daarnaast ziet hij dat het niet alleen draait om de acht of negen teams die daadwerkelijk in de gecombineerde competitie zouden gaan spelen, maar ook om de overblijvers.

'En ja hoor, daar zijn we weer. Is het niet volgend jaar, dan uiterlijk over drie jaar dat de BeNeLiga van start gaat. Eens in de zoveel jaar komt dit discussiethema voorbij in het Nederlands en Belgisch topvoetbal. Vooral onze zuiderburen hebben er altijd de mond vol van en denken zo met hun topclubs aansluiting te krijgen op sportief, financieel en commercieel gebied met de topvijf van de competities in Europa', begint Driessen in De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Driessen verwacht dat een BeNeLiga meer problemen op gaat leveren dan voordelen en ziet twee grote clubs die hiervan de dupe zouden worden. 'Wie bij zo’n competitie het sentiment niet meeneemt en zich louter richt op zakelijke afwegingen, maakt een misrekening. Het draait niet alleen om die acht of negen Nederlandse en Belgische clubs, die mogen deelnemen, maar tevens om de overblijvers. Twee voorname slachtoffers volgens de huidige ranglijst in beide landen zijn Feyenoord en Anderlecht.'

'De Nederlandse clubs en de Eredivisie hebben zo’n rijke historie, zijn zulke sterke merken dat zij België helemaal niet nodig hebben om te groeien. Begrijpelijk dat de Belgen op die bagagedrager willen zitten, maar zij zullen alleen maar tot last zijn bij de ontwikkeling van de Nederlandse topclubs en de Eredivisie. Het Nederlands topvoetbal is op alle fronten veel verder dan het Belgische', sluit Driessen af.