'Ünüvar zie ik elke minuut voorbijkomen op Instagram, ik word er gek van haha'

'Ünüvar zie ik elke minuut voorbijkomen op Instagram, ik word er gek van haha'

25-10-2019 11:18
23

Ajax-talent Naci Ünüvar (16) en Liverpool-belofte Ki-Jana Hoever (17) zijn ondanks hun jonge leeftijd al gevestigde namen in de voetbalwereld. Acties van de twee Oranje-jeugdinternationals gaan met grote regelmaat rond op social media.

Ajax vermaakt zich vrijwel elke zaterdagmiddag met gifjes van steekpasses en passeeracties van Ünüvar. Dat is ook maatje Hoever opgevallen. "Dat zie ik elke minuut voorbijkomen op Instagram, jongen. Ik word er helemaal gek van", knipoogt hij in gesprek met de NOS. "Ik wil Messi zien en dan krijg ik hem de hele dag te zien."

Ünüvar kan hetzelfde over Hoever zeggen. De jonge verdediger kopte onlangs tegen MK Dons zijn eerste doelpunt namens Liverpool binnen. "Over momenten gesproken die veel op social media voorbijkomen. Die goal heb ik écht vaak gezien", lacht hij. "Die knikte hij goed binnen."

De twee behoren tot de 21-koppige Oranje-selectie, die binnenkort af zal reizen naar het jeugd-WK in Brazilië. De regerend Europees kampioen doet dat met hoge verwachtingen. "We hebben heel veel getalenteerde spelers in onze groep, echt een goede lichting", aldus Hoever. "Dat hebben we tijdens het EK ook laten zien", vult Ünüvar aan. "Als we gewoon scherp zijn, hebben we kans om ver te komen tijdens het WK."