Martínez opgegroeid 'met bekendste derby ter wereld': 'Merk bij Ajax meer respect'

Martínez opgegroeid 'met bekendste derby ter wereld': 'Merk bij Ajax meer respect'

26-10-2019 10:27
57

Lisandro Martínez kijkt uit naar zijn eerste Klassieker in Nederland. De Argentijnse middenvelder staat zondag met Ajax tegenover Feyenoord in de Johan Cruijff Arena.

"Ik houd van het pure voetbal en in derby's komt dat aspect altijd het beste tot uiting. Sinds de wedstrijd tegen Chelsea gaat het veel over de Klassieker", zegt Martínez in het Algemeen Dagblad. "Mooi, want rivaliteit in het voetbal brengt ook passie met zich mee. Ik ben in Argentinië opgegroeid met de Superclásico, Boca Juniors tegen River Plate."

"Volgens mij is dat de bekendste derby ter wereld, maar afgelopen jaar kwam ook de schaduwkant naar boven toen de wedstrijd in Madrid moest worden gespeeld vanwege het supportersgeweld", vervolgt Martínez. "Op dat vlak merk ik bij Ajax meer onderling respect. De supporters zijn hier ook heel fanatiek en kunnen flink tekeergaan op de tribune, maar het richt zich meer op het voetbal zelf. Ook als ik op straat loop of in een supermarkt kom, merk ik een positieve benadering van de fans."

De linkspoot heeft desondanks meegekregen dat Feyenoord-fans zondag niet welkom zijn in Amsterdam. "Dat is jammer, maar dan moeten we er maar een extra Ajax-feestje van maken. Het belang is me in elk geval wel duidelijk. Een Klassieker moet je altijd winnen."