City maakt geen fout en legt in aanloop naar Engelse topper de druk bij Liverpool

26-10-2019 15:20
45

Manchester City heeft in eigen stadion na de rust het verschil gemaakt tegen Aston Villa. De promovendus uit Birmingham slaagde erin om de eerste helft met 0-0 af te sluiten, maar kreeg na de theepauze drie treffers om de oren: 3-0.

Uiteraard was Manchester City in de eerste helft de bovenliggende partij tegen Aston Villa. De thuisploeg kon het Etihad Stadium echter nog niet verblijden met doelpunten en zo nu en dan kon Villa, onder aanvoering van captain en sterspeler Jack Grealish, wat gevaar stichten. City-keeper Ederson werd daardoor niet in verlegenheid gebracht.

Vlak na de rust was het wel gelijk raak voor de ploeg van trainer Pep Guardiola. Raheem Sterling opende de score voor City, dat daarna al gauw uitliep naar een ruimere overwinning. De 2-0 kwam na ruim een uur spelen vanaf de voet van Kevin de Bruyne, die de bal vanaf links voorgaf en zag dat niemand zijn bal toucheerde. De derde City-goal werd gemaakt door Ilkay Gündogan, die een afgeslagen bal knap binnen volleerde.

In de slotfase mochten Angelino (ex-PSV) en Anwar el Ghazi (ex-Ajax) nog invallen bij respectievelijk City en Villa, maar ook zij konden geen verandering meer brengen in de score. De late rode kaart voor Fernandinho, die twee keer geel kreeg, maakte ook niet meer uit. De mannen van Guardiola komen met de overwinning op 22 punten en staan er nog drie achter op Liverpool, dat zondagmiddag in actie gaat komen tegen Tottenham Hotspur.