Brabants onderonsje tegen RKC is na furieus eerste kwartier prooi voor Willem II

26-10-2019 20:20
13

Willem II heeft in een aantrekkelijke Brabantse derby tegen RKC met 2-1 aan het langste eind getrokken. Alle drie de goals vielen in het eerste half uur, waarna vooral de Waalwijkers zichzelf tekort deden door niet meer te scoren.

In het eerste kwartier gaf een energiek voetballend Willem II een klein voetbalshowtje weg. Met dank aan een knappe kopbal van Freek Heerkens en een prima schot uit de draai van Pol Llonch stonden de Tricolores op een 2-0 voorsprong tegen buurman RKC en leek een monsterscore tot de mogelijkheden te behoren. De eerste de beste tegenstoot van de hekkensluiter uit Waalwijk was echter ook meteen raak. Stanley Elbers werd in de zestien aangespeeld en vuurde raak.

Een waar doelpuntenfestijn leek in de maak, maar na de drie doelpunten werd het wat rustiger in het Koning Willem II Stadion. De thuisploeg kreeg via topscorer Vangelis Pavlidis en de in vorm verkerende Mats Köhlert wel kansen om de marge weer terug naar twee te brengen, maar omdat de aanvallers die mogelijkheden niet benutten bleef RKC in de wedstrijd en kon het in de tweede helft wat meer laten zien.

De ploeg van trainer Fred Grim had zelfs de gelijkmaker moeten noteren in de tweede helft. Na een uur voetballen stopte Willem II-verdediger Heerkens de solerende Spierings op het laatste moment af, waarna de daaropvolgende hoekschop nipt overgekopt werd door Juriën Gaari. In de slotfase zette RKC nog eenmaal aan, met veel mogelijkheden tot de uitbraak voor Willem II tot gevolg. De Waalwijkers hielden het eigen doel schoon, maar wisten zelf ook niet meer te scoren.

De drie punten uit het Brabants onderonsje brengen Willem II voorlopig naar de vijfde plaats in de Eredivisie met negentien punten uit elf wedstrijden. FC Utrecht en SC Heerenveen krijgen later dit weekend de kans om weer over de Tricolores heen te gaan.