Ronaldo voorbeeld voor Huntelaar: 'Ziet aan hem wat je kan doen om fit te blijven'

Ronaldo voorbeeld voor Huntelaar: 'Ziet aan hem wat je kan doen om fit te blijven'

27-10-2019 09:33 Laatste update: 12:25
29

Klaas-Jan Huntelaar mag dan al 36 jaar oud zijn, maar is nog steeds fit genoeg om een rol van betekenis te spelen bij Ajax. Hij ziet Cristiano Ronaldo als een voorbeeld en geeft aan dat hij blijft trainen om zo fit mogelijk te blijven.

Huntelaar gaat het zondagmiddag met zijn team in De Klassieker opnemen tegen Feyenoord en hoopt nog steeds een rol van betekenis te kunnen spelen. Daarbij haalt hij als voorbeeld Ronaldo aan. "Je ziet aan hem wel wat je kan doen om topfit te blijven. Hij is iemand die heel erg met voetbal bezig is. Bijna obsessief. Ronaldo doet heel veel krachttraining", aldus Huntelaar tegen de NOS. Huntelaar speelde al elf Klassiekers. De spits maakte in die wedstrijden maar liefst tien doelpunten. "Eentje te weinig", toont hij zich kritisch.

Tijdens de vorige Eredivisie-wedstrijd tegen RKC ging het moeizaam bij de Amsterdammers. "RKC is zeker een prikkel, maar wel een prikkel die ook een beetje uit jezelf moet komen. Iedereen was in zijn achterhoofd toch al een beetje bezig met Chelsea. Dat mag niet, elke trainer waarschuwt daar ook voor, dat hebben ze bij ons ook gedaan. Maar uiteindelijk zie je dat het op het veld toch net een tandje minder is", sluit Huntelaar af.