Fraser fronst wenkbrauwen: 'Ik zou mijn handen toch bij mijn edele delen houden'

Fraser fronst wenkbrauwen: 'Ik zou mijn handen toch bij mijn edele delen houden'

27-10-2019 20:16
9

Sparta-trainer Henk Fraser begreep weinig van Mohamed Rayhi, liet hij zondagmiddag weten na de 1-2 nederlaag tegen FC Utrecht. De 25-jarige vleugelaanvaller gaf een strafschop weg, nadat hij zijn arm uitstak bij het verdedigen van een vrije trap van Adam Maher.

Diezelfde Maher schoot vervolgens vanaf de stip de winnende FC Utrecht-goal binnen. Sparta verloor echter van zichzelf, concludeerde Fraser na afloop, doelend op de handsbal van Rayhi. "Misschien ben ik wat zuiniger op mijn edele delen. Maar als ik in de muur zou staan, zou ik mijn edele delen beschermen. En niet mijn handen opzij houden, dat vind ik iets minder belangrijk. Misschien ben ik er trotser op dan dat hij is, maar ik vond het onlogisch", lachte de Sparta-trainer als een boer met kiespijn in gesprek met FOX Sports.

Of Sparta zonder de handsbal van Rayhi had verloren, durft Fraser te betwijfelen. Sparta en FC Utrecht gaven elkaar verder weinig toe, stelde hij vast. "Volgens mij was de wedstrijd redelijk in evenwicht. In het eerste kwartier had FC Utrecht optisch de controle. Ze voetbalden eerst makkelijk onder ons uit, maar daarna kantelde de wedstrijd wel een beetje. En als je naar de hele wedstrijd kijkt, hebben wij niet veel kansen weggegeven."