'Nieuw goudmijntje' voor Ajax: 'Straatvechter en bovendien sluipmoordenaar'

'Nieuw goudmijntje' voor Ajax: 'Straatvechter en bovendien sluipmoordenaar'

28-10-2019 07:34
33

Ajax had zondag geen kind aan Feyenoord in De Klassieker en scoorde vier keer, maar de uitblinker aan Amsterdamse zijde stond in de verdediging. Dat stelt De Telegraaf-rapporteur Jan Peters, die Daley Blind beloont met een 7,5.

"Hij stond er als een veldheer. Blind straalde zoveel rust uit en was ijzersterk aan de bal. Dat was tegen dit Feyenoord misschien niet zo heel moeilijk, maar hij maakt al langere tijd een goede indruk op mij", zegt de 31-voudig international. "Ik hoor mensen wel eens klagen dat Daley niet snel is, maar hij kiest zo goed positie. Bovendien weet hij uitstekend te anticiperen op onverwachte situaties."

Ook Nicolas Tagliafico was belangrijk voor Ajax. "Nico is een echte straatvechter en bovendien een sluipmoordenaar in het zestienmetergebied. Voor een verdediger pikt hij echt veel doelpunten mee. Vandaag nam hij de 2-0 voor zijn rekening. Je vraagt je dan af: Hoe kan hij op dat moment als linksback voor het vijandelijk doel opduiken? Maar hij staat er en hij scoort. Tagliafico is in de afgelopen anderhalf jaar alleen maar beter geworden. Een nieuw goudmijntje voor Ajax."

Hakim Ziyech maakte vooral in de eerste helft een goede indruk op Peters. De Marokkaan heeft er verstandig aan gedaan om in Amsterdam te blijven. "Hij is hier een dragende kracht en waarom zou het in het buitenland per definitie beter zijn? Bovendien waag ik te betwijfelen of clubs als Manchester United en Real Madrid op dit moment beter zijn dan Ajax. Deze selectie kan gewoon meedraaien in de top van Europa."