Ronaldo: 'Als ik zelf mocht beslissen, zou ik alleen die wedstrijden nog spelen'

Ronaldo: 'Als ik zelf mocht beslissen, zou ik alleen die wedstrijden nog spelen'

Gepubliceerd: dinsdag 29 oktober 2019 om 14:47di 29-10-2019 om 14:47

Cristiano Ronaldo heeft geen last van extra stress als hij belangrijke wedstrijden moet spelen. De Portugees stelt juist dat hij op dat moment extra in zijn focus zit en het liefst alleen maar cruciale wedstrijden zou willen spelen.

De superster is wederom genomineerd voor de Gouden Bal, de verkiezing voor beste voetballer ter wereld die wordt georganiseerd door het Franse tijdschrift France Football. In een exclusief interview met het medium geeft Ronaldo aan door middel van meditatie klaar te zijn voor grote druk. "Ik word daar erg rustig van en ik doe het bijna iedere dag", vertelt hij. "Dan kom ik in een soort bubbel terecht."

Het helpt de Portugees met voorbereiden voor belangrijke wedstrijden. "Champions League-wedstrijden en wedstrijden met de Portugese nationale ploeg zijn de wedstrijden die ik het liefst speel. Als ik het zelf mocht bepalen zou ik alleen die wedstrijden spelen! Juist op dat moment kom je onder druk te staan."

Op die momenten denkt Ronaldo aan zijn familie en zijn werkgever, zegt hij. "Je moet elke dag het beste uit jezelf halen voor je familie, maar ook voor je club. Zij betalen namelijk je salaris. Daarom geef ik altijd alles wat ik in me heb. Verder boeit het me niet zo veel wat er rondom het veld gezegd wordt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws