Als Hakim Ziyech besluit om weg te gaan moet Ajax onmiddellijk één ding doen

"Als Hakim Ziyech besluit om weg te gaan moet Ajax onmiddellijk één ding doen"

29-10-2019 21:18
270

Calvin Stengs is de ideale opvolger van Hakim Ziyech bij Ajax, aldus Mike Verweij van De Telegraaf. De Ajax-watcher denkt dat Stengs op een lijstje staat in Amsterdam, maar weet niet of er achter de schermen al het een en ander geaande is.

"Als Hakim Ziyech besluit om weg te gaan moet Ajax onmiddellijk één ding doen: Calvin Stengs als vervanger halen, ondanks dat Mino Raiola zijn zaakwaarnemer is", zegt Verweij in de podcast van De Telegraaf. "Of het speelt? Niet dat ik weet. Op de achtergrond zou het kunnen spelen. Ze zijn ongetwijfeld bezig met allerlei lijstjes."

Verweij weet niet of Ziyech happig is op een vertrek bij Ajax. "Ik heb niet de indruk dat Ziyech per se weg wil bij Ajax, maar Ajax zal zeker alternatieven willen hebben voor het geval hij wel weggaat. Ik kan me niet voorstellen dat ze niet aan Stengs denken."

Een deel van het bedrag dat Ajax voor Ziyech krijgt zou dan geïnvesteerd kunnen worden in Stengs. "Dat kan. Ik denk dat AZ heel hoog in de boom gaat zitten, zeker als Ziyech verkocht is. Ze willen gigantisch veel geld voor Stengs hebben. Terecht, want het is een ongelooflijk talent."