Ploeggenoten lachen om plan Wijndal: 'Zegt gewoon dat hij daar later gaat spelen'

Ploeggenoten lachen om plan Wijndal: 'Zegt gewoon dat hij daar later gaat spelen'

30-10-2019 07:22 Laatste update: 07:25
60

Waar Calvin Stengs en Myron Boadu de laatste tijd vol in de schijnwerpers staan bij AZ, timmert Owen Wijndal rustig aan de weg. De linksback werd net als Boadu tijdens zijn tijd in de jeugdopleiding benaderd door Ajax, maar ook Wijndal koos voor een langer verblijf in Alkmaar.

"We hebben gezeten met Ajax en het verhaal aangehoord, maar Owen wilde toch bij AZ blijven", begint José Fortes, die Wijndal namens zaakwaarnemer Mino Raiola begeleidt, tegen het Algemeen Dagblad. "Hij had toch het beste gevoel bij AZ. En zijn ouders ook. Die zijn belangrijk voor hem."

Volgens Bart Heuvingh, topsportbegeleider van AZ, zit het met het vertrouwen wel goed bij de linksback. "Zijn zelfvertrouwen heeft hem veel gebracht. Hij is voor niemand bang. Dan loopt hij door de gangen van het trainingscomplex in Wijdewormer en zegt hij dat hij 'de komende tegenstander wel even in het zakkie zal hebben komend weekeinde."

Assistent-trainer Martin Haar kan lachen met de jonge verdediger. "Gek is hij van Real Madrid. Hij zegt gewoon dat hij daar later gaat spelen. Iedereen lachen. Ik vind dat wel mooi. Speelt AZ morgen tegen Ronaldo, dan zegt hij dat hij die in zijn zak steekt."